Suroviny Těsto: 250 ml mléka 2 lžičky cukru moučka 25 g kvasnic 400 g hladké mouky 1/2 lžičky soli 60 g rozpuštěného (ale ne horkého!) másla 2 lžíce cukru moučka Náplň (na každý obdélník po jedné dávce): 50 g změklého másla 3 lžíce cukru krystal 1,5 lžičky skořice 1 vejce na potření cukr krystal na posypání. V míse smícháme mléko se dvěmi lžičkami moučkového cukru, kvasnicemi a necháme stát 15 min. Navážíme mouku se 2 lžícemi cukru, přidáme sůl, rozpuštěné máslo, kvásek a vše důkladně zpracujeme v těsto, které necháme přikryté utěrkou na teplém místě nakynout do dvojitého objemu. Až je těsto nakynuté, rozdělíme jej na dva díly. Každý vyválíme v obdélník, na který rozetřeme 50 g rozteklého másla (tak aby šlo rozetírat) a posypeme rovnoměrně cukrem smíchaným se skořicí. Plát srolujeme a krájíme na kousky tlusté 2,5cm. Ty pokládáme na plech vyložený pečícím papírem a necháme ještě 30 minut kynout. Poté potřeme rozšlehaným vejcem a pocukrujeme krystalem nebo perličkovým cukrem (já jej neměl, tak jsem volil krystal). Troubu předehřát na 220 stupňů – horkovzduch. Pečeme 7-10 minut. A upečené necháme zchladnout na mřížce.